Missionsnytt

Published by Danielle Lundström on

Marlen Israelsson gör sitt sjätte år i Hamburg. Fokus är kvarteret Reeperbahn, där sexhandeln är livligt förekommande. Troligtvis måste Marlen komma hem en sväng under detta år, på grund av skatteregler som gäller för utlandsarbetare. Vi återkommer om det.

Från och med årsskiftet är Marlen teamledare. Bengt Fiske som arbetat många år i Tyskland drar ned på sitt engagemang. Glädjande är att en lokal församling, Dock1kirche, har tagit ansvar och vill gå in i ett djupare samarbete med henne. Idag har de ett team på sammanlagt 7 personer som Marlen leder. Målgruppen är både män och kvinnor som finns i sexindustrin. Även drogförsäljare, barägare, hallickar knyter de personliga kontakter med där dörrar öppnas för evangeliet. Öppenheten och längtan efter Gud är påtaglig bland de personer som hon möter. Sedan ett år tillbaka har de en lägenhet att arbeta utifrån. Den ligger centralt, ”mitt i smeten”. Flera församlingar i Sverige är med och bidrar till hyran och driften av lägenheten. Vi har detta år reserverat 30 000 kr till den, förutom stödet till Marlen. Budgeten för henne är på ca 400 000 kr.

S och I.W. bor i Ljustorp, i december föddes deras flicka Nora (ljus på arabiska). De varvar föräldraledighet med att producera program som sänds över Arabiska halvön. Förutom programproduktion av olika slag som sänds på nätet, görs också en del ledarskapsprogram för att stötta och hjälpa lokala ledare i J-n. De har under åren bildat ett spännande nätverk av troende bosatta i Europa och länderna i grannskapet runt halvön. Vi hoppas snart få träffa familjen i Umeå, de var nyligen på besök i Strycksele, en av de många trogna församlingar som stöttar dem.

M.A. har tidigare arbetat med MÖNA som fokusområde, där hans professionalism som medieproducent kommit väl till pass. Senaste året har hans tjänst förändrats/utvidgats. Nu betjänar han hela det område där IBRA har arbete. Det innebär både Asien, Europa, Afrika samt MÖNA. Senaste månaderna har både Bangladesh och IBRA:s stora mediacenter i Arusha, Tanzania besökts. Utsändande församling är Västerbottens Mellanbygd.

En annan nyckelperson är W.B. som bor i F. Emiraten, men fokus är J-n. Förutom att samordna och leda ett stort biståndsarbete (via internationella donationer och organisationer hanterar de budgetar på miljontals dollar…) till det krigsdrabbade och sönderskjutna landet, möter han också lokala ledare som har sina husgrupper att ansvara för. Mitt i detta kaos sprids de goda nyheterna om Riket – och det växer! Hans hustru som också arbetar på samma sätt kunde tillsammans med en annan medarbetare (från Sverige) åka in i landet för första gången på många år. Det var en underbar och omvälvande upplevelse för dem att möta vänner som de har bett för, stöttat och väglett under flera år! Familjen kommer till Sverige i sommar och vi kommer att bjuda in dem någon gång under maj-juni. Försök vara med då – de är verkliga nyckelpersoner i ett enastående arbete!

Praktikanter, bibelskoleelever.

Martin Ragnarsson har precis kommit hem från en sex månaders period i Kenya. Via PMU har ungdomar fått chansen att få en inblick i de olika projekt som Pingst har i världen. Vi räknar med att få lyssna till honom i någon gudstjänst snart.

Maud Israelsson bor på Västbanken, Ramallah sedan en månad. Hon gör en liknande praktik som Martin. PBS, Palestinska Bibelsällskapet som vi samarbetar med i ett PMU-projekt, är en av de verksamheter som hon får möjlighet att få en inblick i.

Sandra Maria Bjersing går på ALT, tredje året. Hon är i Tanzania denna vårtermin, kombinerar studier med praktik i området runt Arusha, där hon också bor. Förra veckan besökte hon vårt barnhem i Moshi.

Syskonen Ebba och Tilda Lindkvist går på bibelskolan Equipe, Cypern. Tilda går första året, Ebba andra året där en del missionspraktik ingår med besök i några länder.

Övrigt

Rumänien – 70 000kr/år till arbetet med söndagsskola, barn-ungdomsläger m.m. bland utsatta romer.

Mefiboseth – center för hjärnskadade barn i Bukavu, Kongo. Ca 100 barn får hjälp varje vecka. Vi stöder med 84 000 kr/år.

Grace Children – fadderbarnverksamhet mm i Addis, Etiopien. Cirka 130 barn får hjälp. Omsätter ca 400 000 kr/år. Självfinansierat genom enskilda givare och en del stöd från Pingst Umeå.

Moshi – barnhem i Tanzania. Ca 50 barn/ungdomar får hjälp. Enskilda faddrar samt understöd från Pingst Umeå med ca 40 000 kr/år

Nyangaton – bibelöversättningsprojekt södra Etiopien. 400 000 kr har skickats under åtta år genom ett arv, 30 000 kr har avsatts detta år i budgeten. Målsättningen är att slutföra projektet detta år.

DM – Delta Ministry, folkbildningsprojekt i Egypten. Stöds av Pingst Umeå med ca 50 000 kr/år. Ett PMU-projekt.

PBS – Palestinska Bibelsällskapet, liknande projekt som DM, stöds med ca 30000 kr/år.

”Grace Women” – projekt i Etiopien som uppmuntrar kvinnor till småföretagande, mikrolån. Stöds med ca 30 000 kr/år. Ett PMU-projekt.

Categories: Medlem